Dagindeling
De kinderen kunnen zich bij de bso lekker ontspannen na een drukke schooldag. Even alles loslaten en lekker ontladen. Gezamenlijk wat eten en drinken en praten over de sensaties van de dag. De kinderen kunnen bij ons hun verhaal kwijt en genieten ook hier van hun vrije tijd. Niets moet, veel mag.

Kinderen die al naar de basisschool gaan, kunnen heel goed aangeven wat ze leuk vinden om te doen en praten mee over activiteiten en de dagelijkse gang van zaken. Wij bieden dagelijks activiteiten aan zoals: knutselen, iets moois maken van strijkkralen, iets bouwen met lego, lekker buiten voetballen, een gezelschapsspel spelen of even op de computer. De kinderen mogen zelf bepalen wat zij willen doen die middag. Je even terug trekken en rustig op de bank een boek lezen kan natuurlijk ook.

Wij streven naar een thuissituatie met vaste structuren. Dus als er huiswerk moet worden gemaakt, is daar gelegenheid toe. Wil een vriendje of vriendinnetje een keer komen spelen, mag dat soms, in overleg met de PM.

Als een kind naar een club of vereniging gaat buiten de bso dan is die mogelijkheid daar maar dan moeten daar duidelijke afspraken met de leiding over gemaakt worden.

Ouders met kinderen in de oudste groep kunnen voor hun kind ook een zelfstandigheidsverklaring invullen (minimaal 8 jaar) waarbij zij er voor tekenen dat hun kind bijvoorbeeld zelfstandig, zonder continue begeleiding van een PM, buiten op het schoolplein mogen voetballen of spelen. 

Schoolvakanties
Tijdens schoolvakanties bieden wij een aangepaste planning aan waarin verschillende activiteiten worden aangeboden. Hierdoor weten de kinderen precies wat er die dag gedaan gaat worden en wat zij dus kunnen verwachten. Tijdens de zomervakantie wordt er vaak een thema aan de planning gekoppelt.