Dagindeling
De kinderen kunnen zich bij de bso lekker ontspannen na een drukke schooldag. Even alles loslaten en lekker ontladen. Gezamenlijk wat eten en drinken en praten over de sensaties van de dag. De kinderen kunnen bij ons hun verhaal kwijt en genieten ook hier van hun vrije tijd. Niets moet, veel mag.

Kinderen die al naar de basisschool gaan, kunnen heel goed aangeven wat ze leuk vinden om te doen en praten mee over activiteiten en de dagelijkse gang van zaken. Wij bieden dagelijks activiteiten aan zoals: knutselen, iets moois maken van strijkkralen, iets bouwen met lego, lekker buiten voetballen of een gezelschapsspel spelen met elkaar. De kinderen mogen zelf bepalen wat zij willen doen die middag. Je even terug trekken en rustig op de bank een boek lezen kan natuurlijk ook.

Wij streven naar een thuissituatie met vaste structuren. Dus als er huiswerk moet worden gemaakt, is daar gelegenheid toe. Wil een kind na schooltijd bij een vriendje of vriendinnetje spelen, mag dat in overleg met de ouders. Wanneer wij een ouder niet kunnen bereiken kan het helaas niet doorgaan.
Als een kind naar een club of vereniging gaat buiten de bso dan is die mogelijkheid daar eventueel maar dan moeten daar eerst duidelijke afspraken met de leiding over worden gemaakt.

Ouders met kinderen in de oudste groep kunnen voor hun kind ook een zelfstandigheidsverklaring invullen (minimum leeftijd hiervoor is 8 jaar) waarbij zij er voor tekenen dat hun kind zelfstandig, zonder continue begeleiding van een PM, buiten op het schoolplein mogen voetballen of spelen. 

Schoolvakanties
Tijdens schoolvakanties bieden wij een aangepaste planning aan waarin verschillende activiteiten worden aangeboden. Hierdoor weten de kinderen precies wat er die dag wordt georganiseert en wat zij dus kunnen verwachten. Tijdens de zomervakantie wordt er vaak een thema aan de planning gekoppelt.